Om zo lang mogelijk van je karpet te kunnen genieten is goed onderhoud vereist. Daarom geven wij graag een aantal tips mee hoe je dat het beste kunt doen. Ook wanneer je een specifieke vraag hebt over je karpet zijn wij er graag voor je. Vul ons contactformulier in en je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie.

Regelmatig onderhoud
Net als bij tapijt is ook bij een karpet regelmatig onderhoud nodig. Zeker wanneer het een karpet betreft met een hoge pool. Dagelijks onderhoud betekent dat je het karpet regelmatig goed moet stofzuigen. Zeker wanneer je laminaat of parket hebt hoopt het vuil zich snel op in het karpet. Wanneer je niet regelmatig stofzuigt dan ontstaan er snel vlekken van loopvuil in je karpet.

Periodiek onderhoud
Eigenlijk kun je het geen periodiek onderhoud noemen, maar het is raadzaam om het karpet om de maand even te draaien. Het draaien van het karpet voorkomt 'loop' in het karpet. Vaak wordt namelijk een bepaald gedeelte van een karpet intensiever belopen. Door het karpet te draaien geef je het intensieve deel tijdelijk 'rust'.

Loopvuil verwijderen
Na verloop van tijd zou het kunnen voorkomen dat er loopvuil te zien is op je karpet. Pak dit tijdig aan zodat het niet de kans krijgt om een hardnekkige vlek te worden. Loopvuil kun je het beste verwijderen met James water dat via deze website of via de winkels van Roobol is te verkrijgen.

Hardnekkige vlekken verwijderen
Iedere vlek vraag zijn eigen behandeling. Ga nooit zomaar iets proberen met een vlek. In veel gevallen wordt het dan alleen maar erger. Wanneer je ons het probleem meldt via het contactformulier, dan geven we je binnen twee werkdagen een persoonlijk advies.

Karpet opbergen

Veel van onze klanten hebben een paar karpetten om per seizoen te variëren. Dat betekent dat je een karpet voor langere tijd moet opbergen. Voordat je dit doet moet je het karpet goed stofzuigen en vervolgens oprollen met de pool naar binnen toe. Wikkel het karpet daarna goed in plastic zodat het niet onderhevig is aan invloeden van buitenaf. Je kunt het karpet het beste liggend bewaren.